Home.
Despre Revista Travel Advisor.
Abonamente.
Publicitate.
Contact.
© 2018 SC ANIMACTION HUB SRL
Vola.ro: 40.000 de bilete în octombrie, record de bilete de avion 
vândute pentru cea mai mare agenție de turism online 
din România
Luna octombrie a adus pentru cea mai mare agenție de turism online din România, www.Vola.ro, atingerea unui nou record în ceea ce privește numãrul biletelor de avion emise. Astfel, 40.000 de bilete de avion au fost emise în luna octombrie, 2018, în creștere cu 10% fațã de luna septembrie, 2018 și cu 42% fațã de luna octombrie, 2017.
Ultimul astfel de prag a fost atins tot în acest an, în luna mai, când peste 30.000 de bilete de avion au fost emise pe www.Vola.ro. De atunci, media zilnicã a numãrului de bilete de avion emise depãșește 1.000.
Luna octombrie: cea mai bunã luna din istoria Vola.ro
Deși în mod tradițional lunile octombrie și noiembrie, ca luni premergãtoare sãrbãtorilor, sunt printre cele mai aglomerate perioade din an în ceea ce privește rezervarea biletelor de avion, în acest an recordul a fost dus un pas mai departe, luna octombrie, 2018 fiind cea mai bunã luna din istoria Vola.ro, din punctul de vedere al numãrului biletelor de avion emise.
Fie cã vorbim despre persoane care cãlãtoresc pentru a fi alãturi de familie și prieteni de sãrbãtori, fie cã vorbim despre persoane care cãlãtoresc spre destinația de vacanțã, românii au  început sã își aleagã cea mai bunã varianta de zbor de sãrbãtori.
Recordurile de vânzãri s-au înregistrat încã din primul weekend din luna octombrie: cele mai multe bilete emise cumulat într-un weekend și cele mai multe bilete emise într-o zi a sãptãmânii: 1673 de bilete (Vineri, 5 octombrie). Al doilea weekend din luna octombrie a adus un alt record: cele mai multe bilete emise într-o zi de weekend: 979. (Sâmbãtã, 13 octombrie).
„Pentru Vola.ro anul 2018 a însemnat revenirea la creșterile galopante din anii 2010 – 2014. Condiția favorabilã a pieței și creșterea numãrului românilor care gãsesc facil sã își rezerve biletul de avion online, ne-au creat cadrul perfect pentru a reveni la creșteri de peste 30% în ceea ce privește numãrul biletelor de avion vândute. Bineînțeles, creșterea business-ului a atras dupã sine și creșterea echipei Vola, astfel cã astãzi nu mai puțîn de 60 colegi din echipa de customer care se ocupã de rezervãrile de bilete de avion ale clienților noștri. Chiar dacã volumul a crescut, cel mai mult mã bucurã faptul cã am reușit sã creștem calitatea serviciilor noastre, așa cum ne aratã rãspunsul clienților la sondajele noastre din care calculãm NPS-ul (Net Promoter Score)”a declarat Daniel Truicã, CEO Vola.ro

Detalii destinații și prețuri
Cele mai cerute destinații în luna Octombrie au fost orașele europene cu mari comunitãți de români, cum sunt Londra, Paris, Roma, Milano, Madrid, Barcelona dar și orașele cunoscute pentru târgurile de Crãciun organizate în preajma sãrbãtorilor de iarnã, cum ar fi Viena, Berlin, Bruxelles, etc. Prețurile încep de la 35 euro pentru zboruri spre Roma, Milano, Viena, 45 de euro pentru zboruri spre Londra, 50 de euro spre Atena, 80 de euro Barcelona, 90 euro Paris și 130 euro Lisabona.
Din totalul biletelor vândute în luna octombrie, 80% au fost pentru zboruri cu companii low cost și 20% au fost pentru zboruri cu companii de linie.
Prețul mediu pentru un bilet de avion cumpãrat în luna octombrie a fost de 160 EUR
S-a înregistrat și un record în ceea ce privește cel mai scump bilet de avion achiziționat de pe Vola.ro: un bilet business class pe ruta Los Angeles Paris, care a costat 8693 euro pentru o persoanã. Cel mai ieftin bilet de avion achiziționat a fost un bilet la o companie low cost pe ruta București – Bruxelles și retur, care a costat 20 euro.
Majoritatea rezervãrilor sunt pentru cupluri, circa 30% dintre rezervãri fiind fãcute pentru cel puțîn 2 persoane, dar a fost înregistratã și situația unei rezervãri pentru un grup de 28 de persoane pe ruta București – Catania și retur.
Asia, cea mai cerutã destinație intercontinentalã
Românii au plãtit în medie 250 euro pentru un zbor în Dubai, 470 euro pentru un zbor spre Bangkok, 500 euro pentru Phuket, 700 euro pentru Maldive și 800 euro pentru Bali. De altfel, 64% dintre biletele intercontinentale au avut cã destinație continentul asiatic.  

Despre Vola.ro
În 2017 Vola a fost desemnatã printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere agenție de turism online din România. Compania a avut, încã de la înființare, o dinamicã explozivã, atât cã cifrã de afaceri, cât și cã numãr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, rezervãri hoteluri, city break-uri, vacanțe, asigurãri medicale de cãlãtorie și servicii de rent-a-car.
De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasatã pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centralã. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.
În 2017, Vola.ro a avut o cifrã de afaceri de aproximativ 6.65 milioane de EUR și a înregistrat un total de  tranzacții intermediate de peste 60 de milioane de EUR.
Vola.ro este cea mai cunoscutã și mai utilizatã agenție online de turism din România, potrivit unui studiu realizat de GFK în 2016.
Credit foto: Vola.ro
Daniel Truicã, CEO Vola.ro
● Douã praguri importante atinse în decurs de doar 5 luni:
30.000 de bilete emise în luna mai, 2018 și
40.000 debilete emise pe luna în luna octombrie, 2018.
● peste 1.200 de bilete de avion emise zilnic