Home.Despre Revista Travel Advisor.Abonamente.Publicitate.Contact.
© 2018 SC ANIMACTION HUB SRL
EVENIMENT - ITALIA 
Camera de Comerţ Italianã pentru România organizeazã un eveniment de popularizare a 
proiectului "SIGNA MARIS – Polo Baia di Napoli"
@ O platformã tehnologicã promoveazã 38 porturi italiene din Calabria, Campania, Puglia și Sicilia @ 128 itinerarii specifice maritime şi terestre valorificã excelenţele istorice, culturale, gastronomice şi peisagistice pe care le oferã Italia

Camera de Comerţ Italianã pentru România organizeazã pe 10 noiembrie, de la ora 19:00, în cadrul Hotelului Radisson Blu, Sala Atlas 2, evenimentul intitulat "SIGNA MARIS – Polo Baia di Napoli", menit sã promoveze în România proiectul omonim, finanţat de Ministerul Culturii şi Turismului din Italia.
Obiectivul proiectului “Signa Maris” este acela de a prezenta şi promova într-o manierã diferitã şi inovatoare numeroasele obiective naturale şi culturale ale Italiei de Sud, prin intermediul unui nou sistem turistic care uneşte şi integreazã marea şi pãmântul. Este vorba de o platformã tehnologicã special implementatã pentru proiect - care se extinde cu Apps mobile pentru a include nou conținut suplimentar, cum ar fi rapoarte speciale în profunzime despre teritoriile incluse în proiect - , ce se concentreazã, în prezent, pe patru regiuni selectate (Munţii Albaştri în Calabria, Golful Napoli, Campania, Salento în Apulia și Sicilia greacã), toate având, de asemenea, nu doar porturi maritime, ci şi aeroporturi regionale.
În ceea ce priveşte zonalitatea, acest proiect implicã 38 porturi din regiunile Calabria, Campania, Puglia și Sicilia, prezentând 128 itinerarii specifice maritime şi terestre, cu intenţia de a valorifica excelenţele istorice, culturale, gastronomice şi peisajele pe care le oferã Italia. “Signa Maris” interpreteazã aceste porturi situate de-a lungul coastei italiene ca porţi de intrare în teritoriu, și invitã turiștii care cãlãtoresc cu barca sã beneficieze de patrimoniului cultural și natural aflat la micã distanțã de oricare port turistic. Proiectul identificã turismul nautic drept un avantaj competitiv care poate atrage turiștii în Italia.
Evenimentul de la Bucureşti, gândit ca o cãlãtorie simbolicã prin arta, istoria şi rafinamentul cultural din Napoli şi împrejurimi, va fi dedicat networking-ului într-un cadru select, totul condimentat cu bãuturi şi preparate cu specific napolitan. Momentele cheie vor fi însoţite de prezentãri pe suport foto şi video, dar şi de degustãri, menite sã stimuleze toate simţurile, pe durata acestei cãlãtorii imaginare.
CCIpR (Camera de Comerţ Italianã pentru România) continuã parcursul evenimentelor organizate în virtutea intereselor asociaţilor şi partenerilor sãi, urmãrind îndeplinirea principalului obiectiv de a favoriza dezvoltarea schimburilor comerciale între România şi Italia şi colaborarea între investitorii celor douã ţãri, furnizând informaţii şi acordând asistenţã în procesele de internaţionalizare.
Pentru mai multe informaţii puteţi consulta urmãtoarele link-uri:

Porturi incluse în proiectul “SIGNA MARIS”
Portul Agropoli, Salerno
Portul Amalfi, Napoli
Portul Amantea, Cosenza
Portul Bagnara Calabra, Reggio Calabria
Portul Bisceglie, Bisceglie, Barletta - Andria - Trani
Marina di Brindisi, Brindisi
Portul Turistic Capri, Napoli
Marina di Stabia, Castellammare di Stabia, Napoli
Portul Catania, Catania
Portul Cefalu - Nuovo Porto Presidiana,Cefalu, Palermo
Portul Cetraro, Cetraro, Cosenza
Portul Crotone - Porto Vecchio, Crotone
Marina di Forio, Forio, Napoli
Marina di Portorosa - Marina Yachting, Furnari, Messina
Marina di Cala del Sole, Licata, Agrigento
Marina del Gargano, Manfredonia, Foggia
Marina di Camerota, Salerno
Portul Turistic Marina di Leuca, Lecce
Marina di Ragusa, Ragusa
Portul Maruggio Campomarino, Maruggio, Taranto
Portul Napoli Santa Lucia, Napoli
Portul Otranto,Otranto, Lecce
Marina Villa Igiea, Palermo
Portul Marina di Cassano, Sorrento, Napoli
Cala Ponte Marina, Polignano a Mare, Bari
Sudcantieri Marina di Maglietta, Pozzuoli, Napoli
Portul dell’Etna - Marina di Riposto, Riposto, Catania
Portul delle Grazie - Roccella Ionica, Reggio Calabria
Marina di Rodi Garganico, Foggia
Marina d’Arechi, Salerno
Portul Turistic San Foca, Lecce
Portul San Leone, San Leone, Agrigento
Portul delle Eolie  - Salina, Messina
Marina Laghi di Sibari, Sibari, Cosenza
Portul Mic Siracuza - Porto Marmoreo, Siracuza
Marina Tricase, Tricase, Lecce
Portul Tropea, Tropea, Vibo Valentia
Portul Vibo Valentia, Vibo Marina, Vibo Valentia