Home.
Despre Revista Travel Advisor.
Abonamente.
Publicitate.
Contact.
© 2018 SC ANIMACTION HUB SRL
„Plovdiv@ViaDiagonalis” 
 cel mai vechi şi viu oraş al Europei
Dacă sunteţi un iubitor al culturii, al istoriei şi al arheologiei, fără ezitare ar trebui să vizitaţi cel de-al şaselea, din punct de vedere al vechimii, oraş din lume şi cel mai vechi – din Europa. Nu întâmplător, deviza acestui oraş unic este „ Vechi şi Veşnic”.
Oraşul, construit în depresiunea celor şapte culmi unice ale sale şi aşezat pe drumul antic „ViaDiagonalis”, care lega Roma cu Constantinopole, şi care este una dintre cele mai bogate regiuni istorice din Europa.  Aici, timp de mai mult de 8 000 de ani, deferite civilizaţii antice şi-au găsit locul de locuire şi pentru dezvoltare a culturilor sale. Regiunea, care cuprinde municipiul Plovdiv, municipiul Asenovgrad şi Rodopi, cunoscută sub denumirea generală -ViaDiagonalis“, îmbină în sine deosebirile naturale unice ale regiunii şi o valoare imensă culturală şi istorică, fiind, în acelaşi timp, purtătoare, atât a spiritului antic, cât şi a celui contemporan. „Plovdiv, în mod meritat, este apreciat şi ca „perla” Peninsulei balcanice.  
În ziua de azi, oraşul Plovdiv ocupă cel de-al doilea loc din Bulgaria, din punct de vedere al numărului populaţiei, cu cei peste 500 000 de locuitori ai săi, fiind şi un important centru cultural şi economic din regiune. Acesta este şi un centru universitar de importanţă cu cele 7 (şapte) universităţi şi 2 (două) colegii ale sale şi peste 40 de mii de studenţi. Concomitent cu această emanare contemporană, oraşul poartă şi atmosfera magnetică a antichităţii, care ţăşneşte din fiecare clădire, templu sau piaţă din centrul istoric. Oraşul vechi, extraordinar, situat în inima oraşului, monumentele antice minunate, arhitectura europeană frumoasă din secolele al 19lea şi al 20lea, alcătuiesc un nemaipomenit amestec de epoci, culturi, etnii şi religii.  
Regiunea – Plovdiv, Asenovgrad, Rodopi este nu numai un centru cultural-istoric, dar şi un
centru religios, care a adăpostit, într-o deplină înţelegere, diferite culte religioase şi temple ale acestora.
Acesta este un loc care te va face să simţi spiritul antichităţii, în timp ce eşti cufundat în problemele de zi cu zi, un loc care îţi va permite să „ calci” deasupra istoriei cu privirea îndreptată în viitor, un loc în care ai fi putut să găseşti izolarea, de care, câteodată, ai nevoie, dar şi inspirare, şi care loc ........, cu siguranţă, îl veţi împărtăşi cu prietenii săi.   

„Plovdiv@ViaDiagonalis” – Veniţi cu prieteni! visitplovdiv.com

Intraţi în legătură cu noi:
Centrul turistic informaţional (Oficiu central) – piaţa „ Tsentralen” Nr.1, Plovdiv, 4000
tel./fax: +359 (0) 32/656 794, tel. +359 (0) 32/620 229; tourism@plovdiv.bg; www.visitplovdiv.com

Regiunea a fost redescoperită şi a fost prezentată pentru dumneavoastră datorită Contractului ¹ BG161PO001/3.2-02/2011/012 „ Pe drumurile civilizaţiei”, care se aplică cu sprijinul financiar al Programului Operaţional „Dezvoltare regională” 2007 -2013, co-finanţată de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Întreaga responsabilitate pentru conţinutul documentului se poartă de către Municipiul Plovdiv şi în nici un caz n-ar trebui să se considere că prezentul document reflectă poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Organului contractant.