Home.
Despre Revista Travel Advisor.
Abonamente.
Publicitate.
Contact.
© 2018 SC ANIMACTION HUB SRL
COMUNICAT DE PRESÃ
Premierã absolutã în România: NOVA Travel a încheiat 
prima polițã de asigurare împotriva insolvenței în valoare de 150.000 USD
Nova Travel, agenția touroperatoare a Grupului Eurolines, anunțã încheierea unei polițe de asigurare în caz de insolvențã/ faliment în valoare de 150.000 USD, triplând benevol suma minimã prevãzutã legal.
"În calitate de touroperator, fãrã a mai aștepta modificãri legislative care sã impunã majorarea sumei asigurate și rãmânând fidelã misiunii Grupului Eurolines de a seta noi standard în industria turisticã româneascã, NOVA Travel a semnat cu unul dintre cei mai importanți asigurãtori din România o polițã de 150.000 USD", declarã Miki Lech, director general Nova Travel.

Mai mult, noua polițã de asigurare încheiatã în luna aprilie 2017 (cu Nr. 8109105A / 12.04.2017) prevede explicit faptul cã, în improbabilul caz al unei insolvențe, asigurați nu sunt doar turiștii care au achiziționat direct pachete și care sunt extrem de puțini, Nova nevânzând direct, ci și turiștii care au achiziționat prin detailiști, respective prin agențiile partenere ale Nova Travel.
În plus, contractele de mandate pe care Nova Travel le încheie cu partenerii sãi prevãd explicit preluarea integralã a responsabilitãții fațã de clienții finali de cãtre touroperator.

"Toate aceste demersuri vin ca o garanție în plus a siguranței și încrederii de care trebuie sã beneficieze agențiile partenere, cât și turiștii, beneficiarii finali ai serviciilor NOVA Travel. Am inițiat acest demers, urmãrind sã mãrim valoarea poliției de asigurare de la nivelul standard de 50.000 USD la 150.000 USD și am reușit și ca urmare a încrederii acordate de asigurator prin prisma bonitãții financiare a grupului din care facem parte. Demonstrãm, încã o datã, cã într-adevãr ne pasã atât de client, cât și de partenerii noștri", declarã Dragoș Anastasiu, Președintele Grupului Euolines.

Legislația nu asigurã protecția suficientã a turiștilor
Inițiativa NOVA Travel vine în contextual în care legislația din România privind protecția turiștilor este în continuare insuficientã. În pofida diverselor încercãri și propuneri legate în mare parte de necesitatea implementãrii Directivei Europene pentru Pachete Turistice, limita de despãgubire per touroperator, încaz de insolvențã, arãmas de doar 50.000 USD. Mai mult, în funcție de contractele între touroperator și detailist, de cele mai multe ori despãgubirea se poate acorda exclusive clientului final, atunci când acesta a încheiat un contract direct cu touroperatorul asigurat și intrat în incapacitate de platã.
Ne dorim ca aceastã premierã absolutã sã reprezinte nu doar un semnal cãtre autoritãți și industrie, ci și un exemplu cã se pot face pași spre normalizare și respectarea directivelor europene.
Încã o datã, Grupul Eurolines demonstreazã cã pune clientul în centrul preocupãrilor sale și cã toate demersurile sale urmãresc sã ofere condiții cât mai sigure de desfãșurare pentru cãlãtoriile partenerilor sãi.
Acesta este doar începutul. Pentru viitor, este foarte probabil ca valoarea polițelor sã creascã, pânã la alinierea cu valorile practicate de industria turisticã la nivel mondial.

----------
Nova Travel organizeazã în acest an curse charter marca TUI cãtre cele mai appreciate destinații estivale - insulele grecești Creta, Rodos, Corfu, Santorini și Zakynthos, cãtre Turcia (Antalya) și Spania (insulele Tenerife, Mallorca și Gran Canaria). Sunt programate pânã la 23 de plecãri pe sãptãmânã din cele mai mari orașe ale țãrii: București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.
Nova Travel este touroperatorul Grupului Eurolines România. Este prezent pe piațã din anul 1990, fiind prima agenție acreditatã IATA. Are o echipã alcãtuitã din 20 de specialiști, iar principalele linii de business sunt turism extern și intern, incoming și business travel.
--------------
Datoritã acestei inițiative a NOVA Travel, touroperatorul Eurolines Group România, partenerii revânzãtori și turiștii se pot bucura de mai multã siguranțã